Pierś kurczaka pysznie otulona

Piersi z kurczaka można przyrządzać na wiele sposobów, a to jeden z nich. Danie obiadowe niezwykle proste w wykonaniu, smaczne i ładnie prezentuje się na talerzu.

Składniki na 2 porcje

2 pojedyncze piersi kurczaka

25 dkg pieczarek

4-5  marchewek średniej wielkości

2 łyżki oleju

2 łyżki majonezu

sól i pieprz

naczynie żaroodporne  / u mnie wielkości 23cm/15cm /

Sposób wykonania

Pieczarki opłukać pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, pod koniec doprawić pieprzem i solą.

IMG_1895

Piersi oczyścić, każdą przekroić na połowę. Lekko oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Ułożyć w naczyniu posmarowanym niewielką ilością oleju.

IMG_1896

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

IMG_1897

Na piersi wyłożyć równomiernie pieczarki i startą marchew.

IMG_1898

Następnie rozsmarować majonez. Opcjonalnie można posypać startym żółtym serem.

IMG_1899

Piec w temperaturze 180 st C przez 40 min. Podawać z ziemniakami i sałatą.

IMG_1901

Smacznego !

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s