Sałatka z rukoli, jajka i gruszki

O zdrowotnych właściwościach rukoli chyba nie muszę przypominać. Powiem tylko, że

Rukola przyczynia się między innymi do pokrycia dziennego zapotrzebowania na wapń,
zapewniając 64 miligramów w 2 filiżankach.  A oto mój przepis na smaczną i szybką w
przygotowaniu  sałatkę na lunch. Polecam

Składniki /1 porcja/

mała garść rukoli

połowa małej gruszki

1 jajko ugotowane na twardo

łyżka ugotowanej kaszy jaglanej /wystudzonej/

ja użyłam pozostałość po śniadaniu

pestki prażonego słonecznika

pestki granatu

opcjonalnie ulubiony sos

Wykonanie

Jajko i gruszkę pokroić w kostkę. Na listkach rukoli ułożyć jajko, gruszkę, dodać kaszę. Posypać pestkami słonecznika i granatu. Można polać ulubionym sosem. Ja jadłam bez bo moja gruszka była dojrzała i bardzo soczysta. Smacznego!!!

20181021_122153_001

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s